Waarom een wensambulance

Al sinds 1906 kent men het begrip ambulance. De betekenis van het woord "ambulance" is: "een wagen die zieken en gewonden vervoert". Dit vervoer speelt zich hoofdzakelijk af tussen de instellingen binnen de gezondheidszorg en de woonomgeving van de patiënt. Soms kwam hierbij de vraag van een patiënt of de ambulance nog eens langs het huis kon rijden waar men altijd gewoond had of de patiënt wilde zo graag nog eens zijn vroegere buurt zien. In een aantal gevallen werd deze wens gehonoreerd maar het bleek niet mogelijk om vaker dan incidenteel aan deze wens te voldoen.

Met deze vragen in het achterhoofd is men gaan denken over een andere manier van ambulancevervoer. Hieruit is de wensambulance ontstaan. Binnen de gezondheidszorg merken we dat een bepaalde doelgroep niet meer buiten komt omdat daar eenvoudig weg de middelen niet voor zijn. Dit zijn mensen, jong en oud, die door hun beperking alleen maar liggend vervoerd kunnen worden. De wensambulance heeft tot doel om de wens die men heeft te vervullen. Dit doet men door liggend vervoer aan te bieden, met medewerking van een grote groep enthousiaste professionele vrijwilligers..

De Twentsewens Ambulance zorgt voor lichtpuntjes in het leven van mensen waarbij genieten niet meer vanzelfsprekend is. Passend vervoer wordt toegankelijk gemaakt waardoor wensen worden waargemaakt en zorgen even vergeten kunnen worden. De Twentsewens Ambulance vervult dan ook een onmisbare rol in Twente en is een belangrijk voorbeeld voor andere regio's in Nederland.

Myra Koomen, Wethouder Werk & Inkomen gemeente Enschede

 

De vrijwilligers van de Twentsewens Ambulance geven iemand nog een keer de mogelijkheid om een heel persoonlijke reis te maken of iets dierbaars te doen.

Dr. P.H. (Pieter) Omtzigt, Lid van de Tweede Kamer voor het CDA


 

Wensambulance vervult met plezier elke wens.

dr. SAM Said, Cardioloog ZGT Hengelo

 

  • Wensambulance Twente
  • Wensambulance Brabant
  • Wensambulance Stichting Ambiance Noord-Nederland
  • Kijlstra Personenvervoer & Ambulancegroep Fryslân
  • Wensambulance Amsterdam e.o.
  • Stichting wens ambulance Limburg
  • Veluwse Wens Ambulance
  • wensinbeweging
realisatie en hosting: Webfra BV.